Μετονομάζεται σε «Κοσμάς Παπανικολάου» το Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας

Alt
18 Φεβ 2021 3:18 PM

Αργύρης Οικονόμου: «Στηρίζουμε τον αθλητισμό και τους συλλόγους  της πόλης μας, τιμούμε τους ανθρώπους και την προσφορά τους».

Με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και με ομόφωνη στήριξη όλων των παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση συμφώνησε στην πρόταση του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου, για μετονομασία του Δημοτικού Σταδίου Ελευσίνας σε Στάδιο «Κοσμάς Παπανικολάου». Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Δημάρχου με τον Αθλητικό Σύλλογο Πανελευσινιακό, μετά από σχετικό αίτημά τους.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, εξήρε την προσφορά του Κοσμά Παπανικολάου στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, εστιάζοντας στο ήθος, την ευσυνειδησία, την ανιδιοτέλεια τον οποίο χαρακτήριζε όλος ο δημόσιος βίος τους.

Και πρόσθεσε: « Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποφασίσει να στηρίζουμε τον αθλητισμό και τους συλλόγους της πόλης μας και να τιμούμε τους ανθρώπους που συνδέθηκαν με αυτόν και τώρα δεν είναι πια κοντά μας. Η μετονομασία του σταδίου, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του αλλά και τις πράξεις του με τον αγαπημένο μας Πανελευσινιακό.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίζουμε να τιμούμε ανθρώπους που διακρίθηκαν για τη συμβολή τους στα δημόσια πράγματα της τοπικής μας κοινωνίας, ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι τα φωτεινά παραδείγματα πρέπει να παραμένουν φωτεινά και να μην λησμονούνται. Η περίπτωση του Κοσμά Παπανικολάου είναι χαρακτηριστική.

Θυμόμαστε, όμως, και τον Πρόεδρο των Παλαιμάχων, Νίκο Αδάμ, για τον οποίο επίσης υπάρχει ειδικός σχεδιασμός και θα κάνουμε σύντομα σχετικές ανακοινώσεις». Ενώ, στο τέλος της συνεδρίασης ευχαρίστησε τις δημοτικές παρατάξεις για την ομόφωνη στήριξη της πρότασής του.