Στην Όαση εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας

Alt
16 Νοε 2022 11:11 AM
Κατηγορία: Πόλη

Στόχος της Δημοτικής Αρχής η καλύτερη συμφωνία για την αγορά των 12 στρεμμάτων

Στην Όαση βρέθηκαν εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιο Μαυρογιάννη και τη Διοίκηση της 2023 Ελευσίς - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η επίσκεψη περιελάμβανε αυτοψία στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και των εργασιών που εκτελούνται αυτήν την περίοδο σε ακίνητα του χώρου αλλά και στην Όαση.

Υπενθυμίζεται, πως από το σύνολο των 20 στρεμμάτων της Όασης, τα 12 αποτελούν ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας, με τη Δημοτική Αρχή να προσπαθεί να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την αγορά τους.

Η Διοίκηση της Τράπεζας και η Δημοτική Αρχή βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, ενώ η επικείμενη αγορά της έκτασης αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τα 20 εκατομμύρια που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο χώρος πρόκειται να αξιοποιηθεί ως πάρκο αναψυχής, με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, γεγονός που θα οδηγήσει τον Δήμο Ελευσίνας στη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Όαση και η ανάπλασή της αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς αλλά και μια ευκαιρία που θα εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πρόσφατα, με εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία ανήκουν 12 στρέμματα από τη συνολική έκταση, επισκεφθήκαμε τον χώρο και συζητήσαμε για την αξιοποίηση του. Η αγορά της έκτασης θα γίνει από τα 20 εκατομμύρια ευρώ και αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Εθνική. Με την αξιοποίηση αυτού του χώρου, θα μπορούμε να μιλάμε για το μεγαλύτερο Πάρκο αναψυχής της πόλης, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Δήμος μας».