Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση έκτακτης ανάγκης «Δήμητρα 2021»

30 Νοε 2021 2:54 PM

Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση έκτακτης ανάγκης «Δήμητρα 2021» που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ελευσίνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 10:30.

Το παρών στην άσκηση έδωσαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Δ. Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης & Βουλευτής Δ. Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Δ. Αττικής, Βαγγέλης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος και φυσικά, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην άσκηση που έλαβε χώρα στον Σαρανταπόταμο, συμμετείχαν ενεργά υπάλληλοι του Δήμου Ελευσίνας, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, που έχει την εποπτεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελευσίνας.

Για την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση της άσκησης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Η συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι σημαντική, προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι στην αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, όπως οι πλημμύρες, που ουκ ολίγες φορές έχουν προκληθεί στον Δήμο μας. Με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους, πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την υλοποίηση αυτής της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι υπάλληλοι του Δήμου μας. Δρομολογούμε αντίστοιχες ασκήσεις, με την ευχή βέβαια, να μην χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με σοβαρά φαινόμενα».