Μήνας ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ο Οκτώβριος για τον Δήμο Ελευσίνας

Alt
04 Οκτ 2021 12:24 PM

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η 4 η Οκτωβρίου και ο Δήμος Ελευσίνας αφιερώνει τον Οκτώβριο σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα αδέσποτα, τα δεσποζόμενα ζώα και τις ανάγκες τους.

Έτσι σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις και επαγγελματίες, το επόμενο διάστημα τόσο στην Ελευσίνα, όσο και στη Μαγούλα θα αναπτυχθούν δράσεις για την υπεύθυνη υιοθεσία και την αρμονική συνύπαρξη με τους τετράποδους φίλους μας. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται συνέργειες με εθελοντές φροντιστές, εκπαιδευτές και ειδικούς συμπεριφοράς, αλλά και μικρά happenings για όλη την οικογένεια.

Για την πρωτοβουλία του Δήμου, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, σημειώνει: «Ο Δήμος Ελευσίνας για πρώτη φορά θέλει να έρθει σε επαφή με όλους τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας, με όλους τους υπεύθυνους και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, για να ακουστεί το μήνυμα της υιοθεσίας και της προστασίας των τετράποδων φίλων μας. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας μακράς και καλής συνεργασίας».

Μήνυμα προς τους φιλόζωους συμπολίτες μας, απευθύνει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Λεωνίδας Παππάς: «Η διαχείριση των αδέσποτων αλλά και η υπεύθυνη στάση απέναντι στα δεσποζόμενα ζώα, είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση γιατί μιλάμε για ψυχές. Για αυτό, η βοήθειά όλων είναι πολύτιμη. Απευθύνουμε ένα δημόσιο κάλεσμα σε όσους θέλουν να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Οκτωβρίου, να έρθουν σε επαφή μαζί μας».