Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού στον Δήμο Ελευσίνας

Alt
23 Φεβ 2023 11:40 AM
Κατηγορία: Παιδεία

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας,ξεκινάει τα διαδικτυακά σεμινάρια στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. 

Τα σεμινάρια ξεκινούν την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και κάθε Τετάρτη για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στις 17:30, από το κανάλι στο youtube

Η πρόσκληση είναι ανοικτή, για όλες και όλους τους ενήλικες δημότες ανεξαιρέτως και κυρίως δωρεάν, ενώ αφορά στις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου και γενικότερα των εργαλείων των κοινωνικών μέσων.

Οι Θεματικές Ενότητες είναι οι παρακάτω:

 Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών και Προσωπικών Δεδομένων Τετάρτη 1 Μαρτίου
 Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023
 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking) Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023
 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce) Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
 Ψυχική Υγεία και συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στη σελίδα https://tinyurl.com/digitalattiki.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο 2022 και προχωρήσαμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, το φθινόπωρο του 2022. Προσκαλούμε ξανά τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν την αξιόλογη αυτή δράση και να ωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Για τη συμμετοχή του Δήμου Ελευσίνας στο πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: "Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο κύκλο σεμιναρίων, κυρίως σε μία εποχή, που το διαδίκτυο πρωταγωνιστεί σε αρνητικά περιστατικά, τα οποία βλέπουμε, δυστυχώς, συχνά στην καθημερινότητά μας. Η ασφάλεια, η ασφαλής πλοήγηση και σωστή χρήση του διαδικτύου είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε χρήστη του διαδικτύου και αυτό ακριβώς πρεσβεύει το πρόγραμμα. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ευελπιστούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις της εποχής, να βοηθήσει κυρίως, τους νέους και τις νέες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου".