Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη μη μετατροπή του Θριασίου σε αποκλειστικά covid νοσοκομείο

Alt
05 Απρ 2021 3:53 PM
Κατηγορία: Πόλη

Αργύρης Οικονόμου: «Οι υπογραφές των δημοτών μας θα σταλούν προς το Υπουργείο Υγείας για να ενισχυθούν τα αιτήματα του Δήμου, που είναι αιτήματα όλης της πόλης. Το Θριάσιο μας ενώνει, δεν μας χωρίζει».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα η διαδικασία της συλλογής υπογραφών από Δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, που αντιτίθενται στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε αποκλειστικά covid νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται, ότι η συλλογή υπογραφών έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ενώ ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου, ενημέρωσε προσωπικά τους επικεφαλής των Παρατάξεων για την πρωτοβουλία, ζητώντας και αυτοί να καταθέσουν τις υπογραφές τους.

Όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, το έγγραφο με τις συλλογές υπογραφών θα κοινοποιηθεί από τον Δήμο προς το Υπουργείο, μαζί με το σύνολο των αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής, τα οποία περιλαμβάνουν την άμεση ανάκληση της απόφασης και στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, την άμεση ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

  •  Χρονικός προσδιορισμός για το διάστημα στο οποίο το Θριάσιο θα λειτουργεί ως covid νοσοκομείο
  • Διαχείριση αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων στο Θριάσιο
  • Ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Θριασίου
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας με ειδικότητες που τώρα εκλείπουν, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό με όλες τις ειδικότητες.