Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη

02 Δεκ 2021 3:21 PM

Πολιτιστική Πρωτεύουσα και υποδομές

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη είχε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, παρουσία και της νέας Διευθύνουσας Συμβούλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Σουλτάνας Σπυροπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση για όλες τις εξελίξεις γύρω από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, με κυρίαρχο θέμα τις υποδομές αλλά και την ανάγκη στήριξης του εγχειρήματος από πλευράς Περιφέρειας.

Έγινε σαφές από όλους, πως η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας δεν αφορά μόνο στον Δήμο μας αλλά πρόκειται για ένα τεράστιο γεγονός, που θα προσδώσει σημαντικά οφέλη και πέρα από τα όρια της Ελευσίνας.

Με αφορμή τη συνάντηση, υπήρξε και ενημέρωση σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την Ελαιουργική, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και είναι ένας ακόμη χώρος που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα είναι ένα γεγονός που μας αφορά όλους και για τα μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα χρειαζόμαστε τόσο τη στήριξη της πολιτείας όσο και της Περιφέρειας Αττικής. Η μέχρι τώρα άψογη συνεργασία μας, τόσο με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, έχει δείξει πως μπορούμε να υπολογίζουμε στη συνδρομή τους.

Είναι ανάγκη να καταλάβουμε πως μία επιτυχημένη ΠΠ23 θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους μας. Γι’ αυτό και στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ζήτησα την αμέριστη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και μέσω χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα επιθυμούμε για τον Δήμο μας και κυρίως όλα όσα, μετά το πέρας της Πολιτιστικής, θα μείνουν στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα».