Ο Δήμος Ελευσίνας ανοίγει τη συζήτηση για όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας

12 Μαρ 2021 11:31 AM

Συνάντηση Αργύρη Οικονόμου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Πρόεδρο του ΟΛΕ

Αργύρης Οικονόμου: «Πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή με τον Οργανισμό Λιμένος για όλες τις εκκρεμότητες. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει κατανόηση και θέληση».

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γ.Πλακιωτάκη, και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Απόστολο Καμαρινάκη. Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου, παρευρίσκονταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Βιλλιώτης.

Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ήταν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ελευσίνας προς τον Οργανισμό, ζητήματα που για πρώτη φορά παίρνουν επίσημο χαρακτήρα στο ανώτερο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ετέθησαν τα ζητήματα για τα ανταποδοτικά τέλη, τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τον κορεσμό στον κόλπο της Ελευσίνας.

Ο Αργύρης Οικονόμου, τόνισε:

Για το θέμα των παροπλισμένων πλοίων

«Είναι πάγια θέση της Δημοτικής μας Αρχής, η απομάκρυνση των επικίνδυνων και επιβλαβών ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας και τη θέση Βλύχα. Δεν συζητούμε καν να έρθουν άλλα πλοία για παροπλισμό εδώ. Το μόνο που συζητούμε είναι η ανέλκυση αυτών που ήδη υπάρχουν στον κόλπο για χρόνια και χρόνια, χωρίς κανείς να έχει κάνει τίποτα για αυτό.

Για όσους κάνουν πως ξεχνούν τα δεδομένα, να θυμίσουμε ότι στην Ελευσίνα δεν υπάρχει πράσινο διαλυτήριο και άρα ούτε να κοπούν μπορούν εδώ».

Ενώ για τα οικονομικά θέματα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Βιλλιώτης δήλωσε:

«Ως Δήμος Ελευσίνας είμαστε έτοιμοι για πρώτη φορά να ανοίξουμε την agenda για όλα τα θέματα που αφορούν τον Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας και την πόλη. Υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν προς το συμφέρον της πόλης και θέλω να πιστεύω ότι και η διοίκηση της Ο.Λ.Ε θεωρεί τον εαυτό της κομμάτι αυτής της πόλης και άρα θα πράξει ανάλογα».