Συνεχίζει τις επισκέψεις του στα Υπουργεία ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου

Alt
09 Ιουλ 2021 12:41 PM
Κατηγορία: Πόλη

Σε μία συνεχή εκστρατεία ενημέρωσης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, για τα «ανοιχτά» και χρονίζοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ελευσίνας, έχει επιδοθεί ο Δήμαρχος της πόλης, Αργύρης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ελευσίνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που έχει ο Δήμος.

Σημειώνεται, πως αυτή τη στιγμή ο Δήμος είναι υποστελεχωμένος τόσο στο κομμάτι της Δημοτικής Αστυνομίας, αφού από τις 27 προβλεπόμενες θέσεις, σήμερα απασχολούνται μόλις 8, όσο και σε κρίσιμες ειδικότητες που αφορούν την προώθηση ζητημάτων του Δήμου, όπως είναι οι Μηχανικοί.

Απέναντι στα ζητήματά αυτά που έθεσε ο Δήμαρχος, ο Υπουργός Εσωτερικών, δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει Πρόγραμμα Απασχόλησης για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, σε όλο το φάσμα των λειτουργιών που απαιτούνται.

Όπως δήλωσε ο Αργύρης Οικονόμου στον κ. Βορίδη «η υποστελέχωση του Δήμου είναι ένα σοβαρό τροχοπέδη στην διοίκηση του Δήμου και στην προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της Πολιτιστικής, που λειτουργεί με το μίνιμουμ του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτείται.

Όμως, εδώ είμαστε για να βλέπουμε τις ανάγκες και να ζητάμε λύσεις, εκεί που δεν μπορεί από μόνη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Υπουργός, κατάλαβε αυτούς τους προβληματισμούς, και δεσμεύθηκε ότι τουλάχιστον στο ζήτημα της Πολιτιστικής, θα υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης».