Ομόφωνα έγινε δεκτό το Ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή για τη μη μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid

Alt
01 Απρ 2021 1:55 PM
Κατηγορία: Πόλη

Αργύρης Οικονόμου: «Ελπίζω, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να συναισθάνονται την αγωνία και τον προβληματισμό των συμπολιτών μου για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη»

Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου αποκλειστικά σε Νοσοκομείο Covid, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στο Ψήφισμα, που έγινε ομόφωνα δεκτό από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να υπάρξει αυτή η δυσάρεστη, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, εξέλιξη.

Ειδικότερα, στο Ψήφισμα αναφέρεται πως το Θριάσιο Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους με το κίνδυνο των εργατικών ατυχημάτων να υφίσταται διαρκώς.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Ψήφισμα ζητά:

  • Την επίταξη ιδιωτικής κλινικής, που θα αντιμετωπίζει τα περιστατικά covid.
  • Tην ενίσχυση του Θριασίου Νοσοκομείου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό.
  • Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με Παιδίατρο και Ακτινολόγο, αλλά και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων.
  • Την ικανοποίηση αιτημάτων των Ιατρών και Νοσηλευτών, του Θριασίου Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου:

«Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια, ότι το Θριάσιο μετατρέπεται σε covid νοσοκομείο, συγκάλεσα για την Πέμπτη το μεσημέρι, έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με την Διοίκηση του Νοσοκομείου κ του Κέντρου Υγείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, τους Αντιδημάρχους, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η εξέλιξη μας απασχολεί έντονα, πρώτα και κύρια γιατί δείχνει την κρισιμότητα της περιόδου.

Ο Δήμος μας, θα πράξει αυτό που του αναλογεί για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας των δημοτών του. Αυτό περιμένουμε και από την Πολιτεία συνολικά.

Ελπίζω, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να συναισθάνονται την αγωνία και τον προβληματισμό των συμπολιτών μου για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη».