ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Alt

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

 

Οι γυναίκες στη βάση των πολλαπλών ταυτοτήτων τους, βιώνουν εμπειρίες καταπίεσης που συνδέονται με ψυχική δυσφορία και στρες: ζητήματα αυτοεκτίμησης, αίσθημα ανασφάλειας, κοινωνικής απομόνωσης, έμφυλης βίας είναι μόνο κάποιες από αυτές.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και θέλοντας να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην ενδυνάμωση γυναικών κατοίκων - δημοτισσών δημιουργεί την πρώτη ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου μέσα στο οποίο θα δοθεί χώρος να αφηγηθούν όλα και όσα τις απασχολούν.

Στις συναντήσεις θα μας απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται με τη γυναικεία ταυτότητα έτσι όπως αυτή κατασκευάζεται κοινωνικά και πολιτισμικά. Θέματα όπως η μητρότητα, ο εργασιακός χώρος, η σεξουαλικότητα, η συνύπαρξη πολλαπλών ρόλων, ο φεμινισμός ή/και ό,τι άλλο φέρουν οι γυναίκες της ομάδας ως ανάγκη, προβληματισμό, βίωμα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

                                                ΑΡΕΤΗ ΤΣΑΝΤΗΛΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:  Οι συναντήσεις θα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη για δύο μήνες.

ΧΩΡΟΣ: Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται στο κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Εθνικής Αντιστάσεως και Ελ. Βενιζέλου, 1ος όροφος)

Πρόκειται για κλειστή ομάδα 8-10 ατόμων.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλώ καλέστε στο 213 160 1413,

213 1601439