Και ηλεκτρονικά πλέον οι αιτήσεις στον Δήμο Ελευσίνας για απαλλαγή Ανταποδοτικών Τελών σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Alt
23 Φεβ 2021 6:04 PM

 Τη δυνατότητα των τοπικών επιχειρήσεων, μαγαζιών, γραφείων και εταιρειών να αιτούνται και ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, δίνει πλέον ο Δήμος Ελευσίνας σε όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.  

Μέχρι σήμερα, οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Δήμου. Πλέον, η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά και οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους στο mail: apallagitelon@elefsina.gr

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στο σύνολο των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή με κρατική εντολή και αφορά το διάστημα που οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν. Ειδικά για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξαιρούνται της ευνοϊκής ρύθμισης οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη μέθοδο delivery.  

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, είναι τέσσερα (4):

  1. Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση (ΕΔΩ)
  2. Φωτοτυπία του λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος
  3. Γνωστοποίηση δραστηριότητας μέσω Α.Α.Δ.Ε.
  4. Αντίγραφο Δήλωσης Αναστολής σε «Εργάνη»  

Για το θέμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Βιλλιώτης, δήλωσε: «Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να είμαστε καθημερινά στο πλευρό του δημότη και του επιχειρηματία. Καλούμε όλους τους δυνητικά ωφελούμενους να κάνουν την αίτηση είτε αυτοπρόσωπα στο Πρωτόκολλο του Δήμου, είτε ηλεκτρονικά προκειμένου να απαλλαγούν από τα τέλη για την περίοδο που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους».