Εκπροσώπηση του Δήμου Ελευσίνας στην άσκηση «Αντιμετώπιση Μείζονος Ατυχήματος»

08 Νοε 2021 12:40 PM

Στο Στρατόπεδο «Τχη (ΕΜ) Ξηρογιάννη Ανδρέα» στην περιοχή του Ασπροπύργου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, στο πλαίσιο της Στοχοθεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού και την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «Αντιμετώπιση Μείζονος Ατυχήματος» και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, της στρατιωτικής ιεραρχίας αλλά και εκπροσώπων Δήμων και φορέων.

Σκοπός της Άσκησης ήταν η εξάσκηση και επίδειξη των μηχανισμών και των διαδικασιών και μέσων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) για την αντιμετώπιση ενός μείζονος ατυχήματος σε Στρατιωτική Εγκατάσταση, που περιλάμβανε αντιμετώπιση πυρκαγιάς και σεισμού, σε συνεργασία με άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, Σώματα Ασφάλειας, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το σενάριο της Άσκησης περιλάμβανε τις παρακάτω ειδικές καταστάσεις: - Αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην περίμετρο του Στρατοπέδου - Αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε Γεμιστήριο Καύσιμων του Στρατοπέδου. Διακομιδή τραυματιών -Εντοπισμός και διακομιδή τραυματιών, συνεπεία πτώσεως από Δεξαμενή - Αεροδιακομιδή - Διαρροή Χημικού Παράγοντα, έρευνα και απολύμανση προσωπικού – Πτώση μέρους κτηρίου συνεπεία σεισμικής δόνησης, απεγκλωβισμός και διακομιδή τραυματιών από κτίριο και σταθμευμένο όχημα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή ΑΣΔΥΣ, Αντιστράτηγο Λεωνίδα Κακαβά για την τιμητική του πρόσκληση. Τέτοιου είδους ασκήσεις είναι πάντα χρήσιμες και πρέπει να ενισχύονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω συνεργασιών, όπως αποδείχτηκε και στην πρόσφατη περίπτωση της κακοκαιρίας "Μπάλλος", όπου η συνδρομή του στρατού ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη».