Δελτίο Τύπου Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας Μαγούλας με Κινεζική Αντιπροσωπεία από τη Σαγκάη

23 Μάιος 2024 1:49 PM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Δημάρχου Ελευσίνας Μαγούλας με Κινεζική Αντιπροσωπεία από τη Σαγκάη

Το Δημοτικό Μέγαρο Ελευσίνας επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 Κινεζική Αντιπροσωπεία από τη Σαγκάη, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που σχετίζονται με τον πολιτιστικό τουρισμό της περιοχής, στο ευρύτερο πλαίσιο προώθησης των ανταλλαγών και της συνεργασίας στον τομέα ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού της χώρας.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Μαγούλας κ. Γεωργόπουλος Γεώργιος, στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας που πραγματοποιούνται από το Δήμο, ενημέρωσε την Κινεζική Αντιπροσωπεία, για τη σημαντική θέση που κατέχει η ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας ως βιομηχανικός, εμπορικός και πολιτιστικός κόμβος της χώρας.

Ο Δήμαρχος, τόνισε το βαθύ πολιτιστικό πλούτο της Ελευσίνας, καθώς και  τη σημαντικότητα ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, που αποτελεί πολύτιμο πόρο, τόσο για τον τομέα του τουρισμού, όσο και για τομείς όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση και η βιώσιμη ανάπτυξη. Επισήμανε, τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και ευνοούν την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και επιχειρηματικών συνεργασιών για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. 

Οι Αντιπρόσωποι, δήλωσαν, την ικανοποίηση τους για την αποκτηθείσα γνώση αναφορικά με την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή, την προθυμία τους να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ Αισχύλεια και προσκάλεσαν τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να συμμετάσχουν σε σχετικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη τους κάθε Απρίλιο.