Ημέρα της γυναίκας: Δωρεάν μαστογραφία σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας 9 & 10 Μαρτίου

Alt
05 Μαρ 2020 10:38 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται σε γυναίκες της χώρας μας, ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, υπολογίζεται στις 7.500.

Παρ’ όλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο την ανθρώπινη ζωή αλλά και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας της προόδου της ιατρικής επιστήμης όσο και γιατί ολοένα και περισσότερες γυναίκες προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Η ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος αποτελούν ζωτικής σημασίας ζητήματα για όλους μας και με αυτόν τον γνώμονα, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης, προσβάσιμες σε όλους τους συμπολίτες μας, δωρεάν.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας διοργανώνει διήμερο προληπτικό έλεγχο μαστού για τις γυναίκες του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, κατά τις ημέρες 9 & 10 Μαρτίου και ώρες 09:00 – 17:00 θα διεξαχθούν δωρεάν μαστογραφίες στην κινητή μονάδα μαστογράφου, που θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης πλησίον του Δημαρχείου Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41).

Οι προϋποθέσεις για την εξέταση είναι οι κάτωθι:

  • Ηλικίες γυναικών από 40-70 ετών
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδος 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας καλώντας στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας: 210 5558544 από τις 08:00-13:00.

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.