Μήνυμα Δημάρχου για τον ευπρεπισμό της Οδού Νικολαϊδου

25 Μάιος 2020 11:26 AM

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τις ημέρες της καραντίνας, ο πεζόδρομος της Νικολαΐδου αποτέλεσε για πολλούς από εμάς μια μικρή «απόδραση», μια διαδρομή στον καθημερινό μας περίπατο.

Περπατώντας δίπλα σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, ο πεζόδρομος της Νικολαΐδου έδειχνε σημάδια εγκατάλειψης και παρακμής.

Η εικόνα αυτή έπρεπε να αλλάξει και την αλλάξαμε.

Ζητώ συγνώμη που καθυστερήσαμε.

Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, υπό την επίβλεψη την δική μου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κύριου Αθανάσιου Μαυρογιάννη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού της Νικολαΐδου, ώστε σήμερα να έχουμε έναν πεζόδρομο όπως αξίζει στην πόλη μας, όπως αξίζει σε όλους μας.

Από σήμερα λοιπόν, που επαναλειτουργούν τα καταστήματα της Νικολαΐδου, έχουμε την δυνατότητα να συναντηθούμε να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης σε έναν αισθητικά αναβαθμισμένο πεζόδρομο.

Υποχρέωση όλων μας να φροντίσουμε και να διατηρήσουμε αυτήν την όμορφη εικόνα.

Θέλω να επισημάνω, ότι το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέδειξε ακόμη περισσότερο τη ζωτικής σημασίας ανάγκη για περισσότερο χώρο στον άνθρωπο.

Αξιοποιώντας την εμπειρία της καραντίνας που επανασύνδεσε τους Ελευσίνιους με την πόλη, εξοικειώνοντας τους με έναν διαφορετικό δημόσιο χώρο, σας ενημερώνω ότι σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αστικών παρεμβάσεων που θα ομορφαίνουν την πόλη, δίνοντας προτεραιότητα στον πεζό, στον ποδηλάτη και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η μάχη για την ανάπτυξη και εξέλιξη του τόπου μας, την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, κερδίζεται βήμα - βήμα, με συλλογικότητα, σωστό προγραμματισμό και επιμονή προετοιμασία.

Δεσμευτήκαμε να κάνουμε την #πολη_αλλιως και να είστε σίγουροι ότι θα την κάνουμε.

Σας ευχαριστώ.

Αργύρης Οικονόμου
Δήμαρχος Ελευσίνας