ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ - SKIPPER ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Alt
06 Μαρ 2024 10:57 AM

Με αφορμή τις ανεξέλεγκτες εναποθέσεις διαφόρων ειδών ογκωδών οικιακών απορριμμάτων και αποβλήτων που παρατηρούνται τελευταία σε δημόσιους χώρους, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι:

Ο Δήμος Ελευσίνας έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία σε Ελευσίνα και Μαγούλα μεταλλικούς κάδους – Skipper, όπου οι δημότες μπορούν να απορρίπτουν μόνο ογκώδη οικιακά  (έπιπλα, στρώματα, κλαδιά, φύλλα, κ.λ.π.).

Υπενθυμίζεται στους δημότες μας ότι απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη μπάζων εντός ή πέριξ των κάδων συλλογής (πράσινων και μπλε κάδων ή SKIPPER). Η απόρριψη μπάζων εντός των κάδων δυσχεραίνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης και επιβαρύνει τον δήμο (δηλαδή τους δημότες) με υπερβολικό κόστος διαλογής και κόστος διάθεσης. Σύμφωνα με το άρθρο 13 του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Ελευσίνας, οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο έως 1.000€.

Για μικροποσότητες μπάζων (μέχρι 5 σάκους το μήνα) οι δημότες έχουν τη δυνατότητα διάθεσής τους δωρεάν στο δημοτικό ΚΔΑΥ (περιοχή Βλύχα), μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας.

Για μεγαλύτερες ποσότητες, οι δημότες είναι υποχρεωμένοι να διαχειριστούν μόνοι τους τα μπάζα (π.χ. με εργολάβο) ή μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου (τηλ. 2105548885), ώστε ο δήμος να αναλάβει την αποκομιδή των μπάζων έναντι ποσού, το οποίο θα καθορίσει η υπηρεσία, αφού προηγουμένως γίνει εκτίμηση της ποσότητας και της ποιότητας των μπάζων.

Επίσης, αν δεν υπάρχει κοντά στην οικία μεταλλικός κάδος – skipper και πρόκειται κάποιος δημότης να εναποθέσει κλαδιά, ογκώδη οικιακά, ελενίτ κλπ., να μην προβεί σε καμία ενέργεια αν προηγουμένως δεν έχει ενημερώσει την υπηρεσία καθαριότητας στο παραπάνω τηλέφωνο, προκειμένου να γίνει άμεσα η αποκομιδή.

Προσβλέπουμε στην κατανόηση και συνεργασία των δημοτών για να έχουμε πιο καθαρές τις δύο πόλεις του δήμου μας και να μειώσουμε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων.