Έκτακτη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου του Δήμου Ελευσίνας και στους εργαζομένους τους.

Alt
05 Μαρ 2021 3:45 PM

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, με κυβερνητικά στελέχη

Αργύρης Οικονόμου: «Από την πρώτη στιγμή του lockdown στην Ελευσίνα είπαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε και τη δημόσια υγεία και τις επιχειρήσεις. Χτυπήσαμε πόρτες στα Υπουργεία την ώρα που κάποιοι χτυπούσαν συγκαταβατικά πλάτες».

 

Μία έκτακτη, μη επιστρεπτέα επιχορήγηση, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και τους εργαζομένους τους, που επλήγησαν από το lockdown που επιβλήθηκε στην Ελευσίνα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα:

  • Η επιδότηση θα γίνει μέσα από Πρόσκληση ΕΣΠΑ
  • Η έκτακτη επιδότηση θα είναι μη επιστρεπτέα και μη φορολογητέα
  • Θα αφορά επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που εδρεύουν στον Δήμο Ελευσίνας και με κρατική εντολή παρέμειναν κλειστές (χωρίς click away) την περίοδο των Χριστουγέννων.
  • Οι παραπάνω επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν με 3.000 ευρώ.
  • Οι εργαζόμενοι των παραπάνω επιχειρήσεων θα επιδοτηθούν με 1.000 ευρώ έκαστος.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή του αυστηρού lockdown στην Ελευσίνα, είπαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε και τη δημόσια υγεία και τις επιχειρήσεις. Κάποιοι τότε θέλησαν να παίξουν με την αγωνία του κόσμου, ξεχνώντας ότι η οικονομική ζωή δεν μπορεί να προηγείται της ίδιας της ζωής. Εμείς τότε είπαμε, ότι θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί από πλευράς μας για να προστατέψουμε και τη δημόσια υγεία, αλλά και να στηρίξουμε τον οικονομικό ιστό της πόλης μας. Ήταν μια δύσκολη, αλλά αναγκαία επιλογή. Από τότε μέχρι σήμερα, δύο μήνες τώρα, τρέξαμε στα Υπουργεία, ζητώντας από την Πολιτεία να στηρίξει αυτούς που την στήριξαν.

Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και προσωπικά στον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, για τη στήριξή τους σ’ αυτή την προσπάθεια.

Η έκτακτη επιδότηση που ανακοινώθηκε είναι μια μικρή αλλά απαραίτητη ανάσα για την Ελευσίνα. Για την Ελευσίνα που έβαλε πλάτη στα δύσκολα. Για εκείνους, που δεν κρύφτηκαν, δεν διάλεξαν τον δρόμο του λαϊκισμού.

Γιατί την ώρα που εμείς χτυπούσαμε τις πόρτες των Υπουργείων, κάποιοι χτυπούσαν συγκαταβατικά τις πλάτες του κόσμου που αγωνιούσε.

Όμως, τώρα είμαστε στον Μάρτη. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα «τρέξουν» και νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.  Θέλω να πιστεύω, ότι σύντομα όλοι μαζί Κράτος, Δήμος, Επιχειρήσεις και Δημότες θα ανακάμψουμε».