Υπεγράφη από τον Δήμο Ελευσίνας και την Περιφέρεια Αττικής, η σύμβαση για την αποκατάσταση και αξιοποίηση της Ελαιουργικής

Alt
05 Οκτ 2021 2:38 PM

Ετοιμάζεται μια «νέα Ελαιουργική» με παραχώρηση στον Δήμο Ελευσίνας μέχρι το 2040.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, χθες Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ελευσίνας και της Περιφέρειας Αττικής, για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτηρίου της Ελαιουργικής.

Με τον τρόπο αυτό, κλείνει μια χρονίζουσα υπόθεση, ενώ παράλληλα διευκολύνονται και οι στόχοι για τις υποδομές της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Ελευσίνας, μόλις τον περασμένο Απρίλιο πέτυχε την απεμπλοκή του παραχωρητηρίου της ΕΤ.ΑΔ.αε  για το κτήριο της Ελαιουργικής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.

Οι κινήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν κομβικής σημασίας αφού μετά από 20 και πλέον έτη, το παραχωρητήριο για την Ελαιουργική από τη Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου οριστικοποιήθηκε ως προς τους όρους χρήσης και επεκτάθηκε η παραχώρησή του στον Δήμο Ελευσίνας μέχρι το 2040.

Έτσι, η «νέα Ελαιουργική» θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για τους σκοπούς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά στη συνέχεια θα λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, όπως έχει ήδη επισημάνει και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Μαυρογιάννης.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, σημείωσε: «Ο κύβος ερρίφθη.

Σήμερα ο Δήμος μας υπέγραψε μαζί με την Περιφέρεια Αττικής την προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση της Ελαιουργικής. Το έργο που θα υλοποιηθεί είναι κομβικής σημασίας για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αλλά και για τις υποδομές της Ελευσίνας από το 2023 και μετά.

Με προϋπολογισμό 6.9 εκατομμύρια ευρώ, οι εγκαταστάσεις της Ελαιουργικής θα αναβαθμιστούν στο σύνολό τους, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Ένα έργο προίκα για όλους τους Ελευσίνιους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν μεθοδικά για τη σημερινή ημέρα και, φυσικά, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο.

#Συνεχίζουμε με έργα».