Ο Δήμος Ελευσίνας τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

24 Μαρ 2021 10:35 AM

Με χορηγίες από την  Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη υπαίθρια έκθεση ζωγραφικών έργων.

Αργύρης Οικονόμου: « Αυτή η επέτειος, σ’ αυτή ειδικά τη συγκυρία, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι όταν έχουμε ομόνοια είμαστε ικανοί για τα πιο σπουδαία και τα πιο μεγάλα».

Με ένα πρωτότυπο αλλά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο Δήμος Ελευσίνας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων ελευθερίας, στα πλαίσια πάντα των υγειονομικών περιορισμών.

Έτσι από την παραμονή της επετείου, ο Δήμος προχωρά σε Ελευσίνα και Μαγούλα στις εξής δράσεις:

  • Εορταστική φωταγώγηση του κτηρίου έναντι της Πλατείας Ηρώων στην Ελευσίνα και της Πλατείας Αναλήψεως στη Μαγούλα με οπτικοακουστικό υλικό.
  • Σημαιοστολισμοί σε κεντρικές οδούς σε Ελευσίνα και Μαγούλα.
  • Υπαίθρια Έκθεση με ψηφιακά αντίτυπα ζωγραφικών έργων με τη συνδρομή της Εθνικής Πινακοθήκης, του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και του Μουσείου Μπενάκη.
  • Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Δήμαρχο, Αργύρη Οικονόμου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η ΚΕΔΕ του Δήμου Ελευσίνας, με την Πρόεδρο Ζωή Στραϊτούρη, όσο και το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, με την Πρόεδρο Έυη Άνθη και τον Αντιπρόεδρο Ευγ. Ρόκα έχουν συνδράμει σημαντικά για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Λίγα λόγια για την υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής

Η έκθεση πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας και στην κεντρική πλατεία της Μαγούλας. Στόχο έχει να τιμήσει ηρωικές μορφές που συμμετείχαν στον Αγώνα Ανεξαρτησίας και να αναδείξει τη συμβολή σημαντικών προσωπικοτήτων στην αφύπνιση της εθνικής συνείδησης και στη σύσταση, την ανάπτυξη του Νεοελληνικού Κράτους. Ιδιαίτερη σημασία έχει αποδοθεί, επίσης, στην ανάδειξη του έργου των γυναικών της εποχής, το οποίο για πολλά χρόνια παρέμεινε στην αφάνεια.

Το μήνυμα του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου

«Σήμερα τιμούμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση των Ελλήνων. 200 χρόνια υπερηφάνειας αλλά και περίσκεψης για όσα σπουδαία κατορθώσαμε αλλά και για εκείνα που η διχόνοια μας στέρησε. Αυτή η επέτειος, σ’ αυτή ειδικά τη συγκυρία, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι όταν έχουμε ομόνοια είμαστε ικανοί για τα πιο σπουδαία και τα πιο μεγάλα.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συμπολίτες μου, η σημερινή επέτειος να μας βρει με υγεία και δύναμη ψυχής. Ενωμένοι και δημιουργικοί, να πορευτούμε μπροστά για να κερδίσουμε ένα μέλλον ευημερίας που να μας χωράει όλους».