Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω; Πληροφορίες για τη σταυροδοσία

Alt
05 Οκτ 2023 12:50 PM
Κατηγορία: Πόλη

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να διεξαχθούν οι Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές.

Διαδικασία Σταυροδοσίας για τις Δημοτικές Εκλογές

Το ψηφοδέλτιο είναι ένα και περιλαμβάνει Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ελευσίνας - Μαγούλας, καθώς και Υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους Ελευσίνας (για την Ελευσίνα) και Μαγούλας (για τη Μαγούλα).  Σε αντίθεση με το Δημοτικό Συμβούλιο, στο Τοπικό Συμβούλιο ψηφίζονται μόνο από την περιοχή τους (Ελευσίνα ή Μαγούλα).

π.χ. 

Εκλογέας από την Ελευσίνα δύναται να επιλέξει έως και 4 Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και έως  2 Υποψηφίους Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας

Εκλογέας από τη Μαγούλα δύναται να επιλέξει έως και 4 Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και έως 2 Υποψηφίους Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας

Σημειώνεται πως οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι κοινοί σε Ελευσίνα και Μαγούλα και ψηφίζονται και από τις 2 περιοχές, χωρίς περιορισμό σταυρών, αρκεί να μην ξεπερνούν τους 4!

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Οι εκλογείς της Ελευσίνας και της Μαγούλας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως και 4 Υποψηφίους από το Δημοτικό Ψηφοδέλτιο (δηλαδή έως και 4 σταυρούς σε όποιους υποψηφίους επιθυμούν), ανεξάρτητα αν είναι της Ελευσίνας ή της Μαγούλας.

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Ελευσίνας

Οι εκλογείς της Ελευσίνας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως και 2 υποψηφίους Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας.

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Μαγούλας

Οι εκλογείς της Μαγούλας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως και 2 υποψηφίους Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας.

Στο ψηφοδέλτιο κάθε συνδυασμού υπάρχει σαφής ένδειξη για τον αριθμό των υποψηφίων που μπορεί να επιλέξει ο εκλογέας.

Πού ψηφίζω

Στον παρακάτω σύνδεσμο, πατώντας τα στοιχεία σας, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μάθετε σε ποιο εκλογικό τμήμα είστε εγγεγραμμένοι: https://mpp.ypes.gov.gr/#/

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 29023, και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσοουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που σε Δήμο ή Περιφέρεια θα χρειαστεί να διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.