Στην Ελευσίνα ο τερματικός σταθμός του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις

Alt
02 Νοε 2023 6:20 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 θα φιλοξενήσει τον τερματισμό του αγώνα.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 τα πληρώματα θα λάβουν εκκίνηση στους πρόποδες της Ακρόπολης και εν συνεχεία θα αγωνιστούν σε 4 Ειδικές Διαδρομές, μία εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί υπό το φως των προβολέων.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, η συνέχεια περιλαμβάνει 5 Ειδικές Διαδρομές που θα διεξαχθούν τη μέρα και μία νυχτερινή.

Το σκέλος της Κυριακής 5 Νοεμβρίου είναι το μικρότερο χιλιομετρικά, καθώς οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 4 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 44 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 15.30, έξω από τον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας

Χαρακτηριστικό είναι πως οι Απονομές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων θα λάβουν χώρα στην Ελευσίνα, παράλληλα με αυτές του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις.

Η απονομή  των συμμετεχόντων θα γίνει στις 18.00, στον χώρο του X-Bowling Art Center, με την επισημότητα που αρμόζει και στον αγώνα και στην πόλη.

Το μήκος του Historic Acropolis Regularity Rally 2023 είναι περίπου 864 χλμ. με 27 ειδικές Regularity, χωρίζεται σε 3 σκέλη και σε 7 τμήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και από τις 13.00 θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις κάτωθι οδούς:

Νικολαΐδου-Δήμητρος-Περσεφόνης καθώς και επί της οδού Γκιόκα (από το ύψος της Περσεφόνης)

Για την εύρυθμη διοργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε να μη σταθμεύσετε τα οχήματά σας στις ανωτέρω οδούς από το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοέμβρη.