Πολιτισμός

Alt

Στην 8 η Athens International Tourism & Culture EXPO ’21 που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, 25-27 Νοεμβρίου, θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο Δήμος Ελευσίνας.

Η ΑΙΤΕ, ως το κορυφαίο σημείο συνάντησης τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, πρόκειται να φιλοξενήσει σημαντικούς οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, παρουσιάζοντας υπηρεσίες, καινοτομίες και νέες τάσεις στον τουριστικό κλάδο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Πύργου του Ρολογιού, εντός του Αρχαιολογικού Χώρου, από τα συνεργεία του Δήμου μας.

Μετά το πέρας των παραπάνω εργασιών, θα ακολουθήσουν εργασίες για την  συντήρηση και αναστήλωση του Ρολογιού.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε σημαντικές συνεργασίες για το “Φεστιβάλ Αισχύλεια”. ΕΟΤ, Υπουργείο Πολιτισμού και Υπουργείο Εξωτερικών είναι στο πλευρό μας στην προσπάθεια για προβολή και εξωστρέφεια της πόλης και των θεσμών της».

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού τέθηκε για το 2021 το «Φεστιβάλ Αισχύλεια», μετά την επιτυχή κατάθεση φακέλου από την Κ.Ε.Δ.Ε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και στη σχετική πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ.

διαβάστε περισσότερα
16 Jul 2021 11:46 AM
Alt

Στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021, την Τρίτη 13 Ιουλίου, παρουσία διαπιστευμένων δημοσιογράφων, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Μεταξύ των ομιλητών ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κος Αργύρης Οικονόμου, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, κα Ζωή Στραϊτούρη, ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελευσίνας 2023 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, κος Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο καλλιτέχνης της φετινής εικαστικής εγκατάστασης, κος Ανδρέας Λόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Σχεδιάζουμε τη συμμετοχή της Ελευσίνας σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό»

Με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ ξεκινά το επόμενο διάστημα η εφαρμογή του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης στον Δήμο Ελευσίνας.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο ΕΟΤ αποδέχθηκε την πρόταση που είχε καταθέσει η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα την ουσιαστική και αποτελεσματική προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελευσίνας, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

διαβάστε περισσότερα
27 Apr 2021 2:38 PM
  • Τουριστική Προβολή
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Κλείνουμε μια πληγή δεκαετιών και ανοίγουμε τον δρόμο η Ελαιουργική να γίνει ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην Ελευσίνα».

Μία σοβαρή απεμπλοκή του παραχωρητηρίου της ΕΤ.ΑΔ.αε για το κτήριο της Ελαιουργικής, πέτυχε ο Δήμος Ελευσίνας, ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής και την αξιοποίηση του κτηρίου αρχικά για τους σκοπούς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

διαβάστε περισσότερα
06 Apr 2021 1:16 PM
  • Ελαιουργική
Alt

Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας

 

Τρίτη, 13 Απριλίου | ώρα 19:00 με θέμα:

"H Eκκλησία στην Τουρκοκρατία. Ρίζα Αντίστασης και Παιδείας"

 &

 Τετάρτη, 14 Απριλίου | ώρα 18:00 με θέμα:

"Η Ιδέα της Ευρώπης και η Ελληνική Επανάσταση"

 

Οδηγίες Zoom: https://us02web.zoom.us/j/4079814403

 

Meeting ID: 407 981 4403

 

H δημοσίευση στη σελίδα μας:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας ετοίμασαν ένα σύντομο βίντεο, όπου κάνουν μια ιστορική αναδρομή σχετικά με την καθιέρωση της ημέρας αυτής, παρουσιάζουν το έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού ως μέρος του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτής & Ισότητας των Φύλων και εξηγούν το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει το έγκλημα της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα. 

διαβάστε περισσότερα
24 Nov 2020 6:34 AM
Alt

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Α του Δήμου Ελευσίνας σας προσκαλεί στην έκθεση του εργαστηρίου "Φωτογραφία και Πολιτιστική Κληρονομιά" με τίτλο "ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΙΙ"

Εγκαίνια: 24.08.19, ώρα 19:00, Δημαρχείο Ελευσίνας

Διάρκεια Έκθεσης: 24.08.19 - 06.09.19

διαβάστε περισσότερα
Alt

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

διαβάστε περισσότερα
18 Jul 2019 8:35 AM