Το Φεστιβάλ Αισχύλεια ανοίγει τις πύλες του για 49η χρονιά!

Alt
07 Ιουλ 2023 12:29 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2023, έχει ετοιμάσει ένα special edition πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι με μουσική, θέατρο, χορό και εικαστικές εκθέσεις!

Για 49η χρονιά, η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στην Ελευσίνα και στα Αισχύλεια 2023, με τη φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Ελευσίνας & ιδρυτή του Φεστιβάλ Αισχύλεια Μιχάλη Λεβέντη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στον Ιανό, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης κ. Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Νίκος Βιλλιώτης και κ. Κατερίνα Τζιγκιτζέλα αντίστοιχα.

"Το 2023 είναι μία χρονιά ορόσημο για την Ελευσίνα, η οποία γιορτάζει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Έναν θεσμό, το αποτύπωμα του οποίου δεν θα μπορούσε να λείπει και από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια. Φέτος λοιπόν, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τη διοργάνωση, η οποία συνδυάζει τη διαχρονικότητα των Αισχυλείων με την πρωτοτυπία που συνοδεύει τις δράσεις της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπη» δήλωσε κατά την ανακοίνωση του προγράμματος ο δήμαρχος Ελευσίνας  Αργύρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Όλα αυτά, μαζί με το ποιοτικό πρόγραμμα που θα μας συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι, θα έχουν ως σημείο αναφοράς όχι μόνο το εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο αλλά και τον Αρχαιολογικό χώρο, τον χώρο της Βλύχας και υπαίθριους, δημόσιους χώρους. Είναι γεγονός πως το πολιτιστικό καλοκαίρι έχει ως προορισμό την Ελευσίνα, η οποία κάθε χρόνο γίνεται τόπος καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, προσελκύοντας κοινό από όλη την Αθήνα και όχι μόνο».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.