Στον Δήμο Ελευσίνας για τα επόμενα 10 χρόνια Αναψυκτήριο και Θερινός Κινηματογράφος

27 Σεπ 2022 2:33 PM
Κατηγορία: Πόλη

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η παραχώρηση χρήσης δύο ακινήτων του παραλιακού μετώπου, στον Δήμο Ελευσίνας, ενόψει και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το 2023.

Τον Μάιο του 2021, μετά από επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, τμήματα του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας αποχαρακτηρίστηκαν από Χερσαία Ζώνη Λιμένα, ανοίγοντας τον δρόμο για να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες με το Υπουργείο Οικονομικών και τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μαυρογιάννη Αθανάσιου, με νομοθετική ρύθμιση (ΦΕΚ 181/Α/23.09.2022), παραχωρούνται για δέκα χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, δύο ακίνητα που βρίσκονται στην αποχαρακτηρισμένη χερσαία ζώνη λιμένα Ελευσίνας.

Πρόκειται για το Αναψυκτήριο και τον Θερινό Κινηματογράφο, τα οποία και παραχωρούνται στον Δήμο Ελευσίνας, αρχικώς, για την εξυπηρέτηση των αναγκών και την υλοποίηση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ θα συνδράμουν και στη συνολικότερη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, που αποτελεί και στόχο της Δημοτικής Αρχής.

Πρακτικά, η εν λόγω παραχώρηση δίνει την ευκαιρία στον Δήμο Ελευσίνας για ουσιαστικές παρεμβάσεις και ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των ακινήτων, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τον δρόμο για σημαντικές αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο. Δεν ήταν εύκολο, κυρίως λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Μετά και την παραχώρηση των δύο ακινήτων είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκμετάλλευσή τους επ’ ωφελεία της πόλης. Θέλουμε την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, θέλουμε να δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να έχουμε μία παραλιακή ζώνη προσβάσιμη και όμορφη και με τις ενέργειες που δρομολογήσαμε και δρομολογούμε, θα το πετύχουμε».