Με παρέμβαση του Δημάρχου αποκαθίσταται η εικόνα στον Αρχαιολογικό Χώρο. Διακοπή εργασιών και μεταφορά τους σε άλλο σημείο

Alt
08 Νοε 2021 11:54 AM
Κατηγορία: Πόλη

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 8/11, συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, για το μείζον θέμα των ημερών, που αφορά στις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία και τοποθέτηση οικίσκου που θα εξυπηρετεί τις εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και για τις οποίες ο Δήμος μας δεν είχε καμία πρότερη ενημέρωση.

Από την πρώτη στιγμή της έναρξης των εργασιών, απεστάλη επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού, με την οποία και ζητήθηκε η άμεση διακοπή των εργασιών και της τοποθέτησης του οικίσκου, ο οποίος και θα δημιουργούσε αισθητικό αλλά και λειτουργικό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή.

Τηρώντας όλες τις θεσμικές διαδικασίες, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου επεδίωξε συνάντηση για τη λύση του ζητήματος και την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, όπως και έγινε.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η απόφαση περί οριστικής διακοπής των εργασιών και τοποθέτησης του οικίσκου σε σημείο που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Αρμόδιου Υπουργείο.

Για την έκβαση του ζητήματος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Ήταν ένα ζήτημα που ήμουν αποφασισμένος να λύσω, πάντα μέσω του θεσμικού μου ρόλου, εκθέτοντας επιχειρήματα αλλά και δηλώνοντας την προθυμία μας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Το αίτημά μας έγινε δεκτό από τους φορείς που είναι αρμόδιοι για τον Αρχαιολογικό χώρο και άμεσα σταματούν όλες οι εργασίες».