Παιδεία

Alt

Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας, για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Για τέταρτη χρονιά, οι γονείς, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του διοικητικού έργου των υπηρεσιών του ΠΑΚΠΠΑ και της τήρησης των κανόνων ασφαλείας από τον COVID-19.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 22/05/2023 και θα διαρκέσει έως 23/06/23.

διαβάστε περισσότερα

Παραδόθηκαν, πλήρως ανακαινισμένα, τα υπαίθρια γήπεδα σε 4 σχολικές μονάδες της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθανάσιου Μαυρογιάννη, αφορούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, καθώς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας.

διαβάστε περισσότερα
16 May 2023 12:18 PM
Alt

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μυστήριο 149 Μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον στο X-Bowling Art Center, ένα τριήμερο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 350 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ηλικίας 10-15 ετών) από σχολεία της Ελευσίνας, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, καθώς και από τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας,ξεκινάει τα διαδικτυακά σεμινάρια στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. 

Τα σεμινάρια ξεκινούν την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και κάθε Τετάρτη για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στις 17:30, από το κανάλι στο youtube

διαβάστε περισσότερα
23 Feb 2023 11:40 AM
Alt

Ομάδα από 18 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας, δημιουργούν τη δική τους μαθητική «start up» στο σχολείο, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece.

Οι μαθητές δημιουργούν ένα «Μουσείο Πανδημιών»

Η ιδέα αυτή δημιουργήθηκε από τα παιδιά ενώ εξελισσόταν ένα πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα την επιχειρηματικότητα κατά τη διάρκεια του lockdown.

διαβάστε περισσότερα
17 Feb 2023 11:09 AM
Alt

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης & η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα, το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και η Διοίκηση της εταιρείας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Επιβραβεύουμε τους κόπους και τις προσπάθειές σας. Το μέλλον σας ανήκει και είμαι βέβαιος πως θα το κερδίσετε»

Εκδήλωση για τη βράβευση των νέων φοιτητών της Ελευσίνας και της Μαγούλας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
30 Dec 2022 11:36 AM
Alt

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης & η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα, το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και φυσικά, η Διοίκηση της εταιρείας.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η υπογραφή της πολυαναμενόμενης σύμβασης για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, στο οικόπεδο Μελεδήμα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 09:00, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Αλκιβιάδου & Αρκαδίου) αρχίζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023», μια πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το «Θεμέλιο Lab Computing & Robotics Ελευσίνας».

Οι θέσεις για την Δράση Α (Α1. Νήπια / Προνήπια & Α2. Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού) του εν λόγω προγράμματος καλύφθηκαν, ενώ παραμένουν λίγες διαθέσιμες θέσεις για τη Δράση Β (Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Θεμέλιο Lab Ελευσίνας» ανακοινώνει με χαρά τη νέα δράση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023» για παιδιά ηλικίας 4-17 χρόνων.

Το «Εργαστήριο Καινοτομίας» αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, την όξυνση του νου, την τήρηση κανόνων μέσω εκπαιδευτικών δράσεων βιωματικού χαρακτήρα καθώς και την εξοικείωση των παιδιών με τον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σταδιακή ανάπτυξη της γνώσης για τη λειτουργία και τις εφαρμογές τους.

διαβάστε περισσότερα