Παιδεία

Alt

Σημαντικές συμπράξεις στον τομέα της Παιδείας και του Αθλητισμού από τον Δήμο Ελευσίνας

Μία σημαντική και βαρύνουσας σημασίας συνεργασία εξασφάλισε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας, ΠΑΚΠΠΑ, αυτήν τη φορά με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΚΠΠΑ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού αλλά και το ΠΜΣ της Σχολής «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρωμένων, Χορός» του Πανεπιστημίου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Να ανακληθεί η απόφαση για συγχώνευση τμημάτων στο 7 ο Δημοτικό και 4 ο Γυμνάσιο Ελευσίνας, ζητά με επίσημο έγγραφό του ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Εύης Άνθη, με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7 ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι πολύ αναλυτικά παρουσίασαν τους λόγους – εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς- για τους οποίους μία πιθανή συγχώνευση θα οδηγήσει σε απορρύθμιση ολόκληρες τάξεις.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Κλείνουμε τρύπες του χθες με μετρήσιμο έργο»

Έργα προϋπολογισμού άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ, πέτυχε η Ελευσίνα στην πρώτη τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, τα έργα αυτά αφορούν:

 Δίκτυο Αποχέτευσης Ομβρίων Δήμου Ελευσίνας Β Φάσης, προϋπολογισμού 9,2 εκατ.

 Αισθητική και Λειτουργική Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της πρώην Ελαιουργικής, προϋπολογισμού 6.9 εκατ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σύσκεψη για την άρτια προετοιμασία των σχολείων ενόψει της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων στις 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου.

Παρόντες στη σύσκεψη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Εύη Άνθη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λεωνίδας Παππάς και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κατερίνα Τζιγκιντζέλα, και η Στέλλα Κάβουρα με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου για την Δημοτική Αστυνομία.

Η προετοιμασία των σχολείων από κάθε άποψη για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων τέθηκε επί τάπητος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με αφορμή την πρόσφατη δημιουργία της ψηφιακής περιήγησης στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και της έκθεσης «Η επανάσταση του ’21 μέσα από τα παλιά σχολικά βιβλία», που πραγματοποιήθηκαν από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε σε μια διαδικτυακή ομιλία τον Διευθυντή Διεύθυνσης ΠΕ Δυτ. Αττικής & Δρ. Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, κ. Ιωάννη Κάππο.

Ο κ. Κάππος θα μας αναλύσει το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Η αναπαράσταση του '21 στα βιβλία ιστορίας του Δημοτικού κατά την τελευταία πεντηκονταετία».

διαβάστε περισσότερα
20 May 2021 11:23 AM
  • ΠΑΚΠΠΑ

Ομαλά ξεκίνησε η επανέναρξη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Η επιστροφή στα θρανία, συνοδεύτηκε από χαμόγελα μικρών και μεγάλων, με σχολεία έτοιμα, φροντισμένα και περιποιημένα, αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας των διευθύνσεων των σχολείων με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ελευσίνας και τις συναρμόδιες Αντιδημαρχίες.

διαβάστε περισσότερα
10 May 2021 12:25 PM

Αργύρης Οικονόμου: «Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευσίνας συγκαταλέγεται σήμερα στα ελάχιστα δημόσια σχολεία της Ελλάδας που διαθέτουν αντίστοιχες υποδομές».

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) διαθέτει πλέον όλες τις προδιαγραφές και τα νόμιμα πιστοποιητικά, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η πισίνα της θεραπευτικής κολύμβησης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Έχουν γίνει πολλά για τα σχολεία μας, αλλά όταν μιλάμε για τα παιδιά μας, ο πήχης πρέπει να είναι ακόμη πιο ψηλά. Θέλω να ελπίζω ότι η επίσκεψή σας εδώ σηματοδοτεί την πιο στενή συνεργασία του Δήμου μας και του Υπουργείου Παιδείας».

Στο 1 ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τα Λύκεια του Δήμου Ελευσίνας – Μαγούλας επαναλειτούργησαν την Δευτέρα 12 Απριλίου, με τα προβλεπόμενα από τα αρμόδια Υπουργεία, μέτρα και διατάξεις.

Αναγνωρίζουμε ότι τα σχολεία ανοίγουν σταδιακά, αλλά η υγειονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη και χρειάζεται αυξημένη προσοχή από όλους μας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μέριμνα για δωρεάν rapid test σε σχολικές καθαρίστριες, φύλακες και κυλικεία από τον Δήμο

Καλά προετοιμασμένα είναι τα Λύκεια σε Ελευσίνα και Μαγούλα, ώστε να υποδεχθούν την εκπαιδευτική κοινότητα στην επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων από την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Ο Δήμος Ελευσίνας έχει μεριμνήσει για την επάρκεια αντισηπτικών, τους σχολαστικούς καθαρισμούς, αλλά και για ειδικότερα μέτρα που αφορούν την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων και εργαστηρίων πληροφορικής.

διαβάστε περισσότερα
10 Apr 2021 12:17 PM
  • Σχολεία