Έναρξη διαδικασίας εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Βρεφικά Τμήματα του Δ. Ελευσίνας για το σχολικό έτος 2019-2020

Alt
07 Απρ 2019 3:39 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Βρεφικά τους Τμήματα, του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας, για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 13 Μαΐου έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 από τις 9.00 έως τις 12.00. Κατά την κατάθεση των αιτήσεων φροντίστε να έχετε ΌΛΑ τα δικαιολογητικά καθώς δεν θα παραλαμβάνονται ελλιπείς αιτήσεις. 

Τα δικαιολογητικά βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή παρακάτω (καθώς και στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) και σε έντυπη μορφή (στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών, στο Δημαρχείο και στο Π.Α.Κ.Π.Π.Α.). Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Κολιοφώτη στο τηλέφωνο 2105546565.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές για τα νήπια που συμπληρώνουν τα 2,5 έτη και για τα βρέφη που συμπληρώνουν τους 18 μήνες έως το Σεπτέμβριο του 2019.  Ειδικά για τις εργαζόμενες μητέρες τα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά και για τα παιδιά που φτάνουν στα παραπάνω  όρια ηλικίας έως το Δεκέμβριο του 2019 (προκειμένου να γίνει προγραμματισμός των θέσεων για την εξυπηρέτησή τους). 

Διευκρινίζεται ότι δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις που αφορούν στα προνήπια (έτος γέννησης 2015), καθώς ο Δήμος Ελευσίνας ανήκει στους Δήμους όπου εφαρμόζεται υποχρεωτικά η εγγραφή των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία.  
Επισημαίνεται ότι εργαζόμενες και άνεργες μητέρες μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.). 

Σε περίπτωση ένταξής τους στο πρόγραμμα αυτό, η θέση του παιδιού είναι διασφαλισμένη στον Παιδικό Σταθμό επιλογής του γονέα. Για τη σχετική ενημέρωση μπορείτε να ενημερωθείτε είτε από την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr) είτε από το γραφείο των Παιδικών Σταθμών, τηλέφωνο επικοινωνίας 2105546565.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος            
Προσχολικής Αγωγής        
Κατερίνα Κολιοφώτη

Ο Πρόεδρος 
του Ν.Π.Δ.Δ.Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας
Βασίλης Κ. Αγριμάκης 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά εγγραφών - επανεγγραφών
Αίτηση εγγραφής - επανεγγραφής 
Βεβαίωση υγείας παιδιού
Ιστορικό παιδιού 
Υπεύθυνη Δήλωση αληθή στοιχεία - ΕΣΠΑ
Υπεύθυνη δήλωση εισόδημα