ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ

Alt
17 Ιαν 2020 3:36 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Στην πίτα των Μικρασιατών 

Με τραγούδια και  παραδοσιακά κάλαντα της Μικρασίας από  μικρά παιδιά, ξεκίνησε η γιορτή  για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιάτων  Ελευσίνας. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού ξενοδοχείου της πόλης γινόταν από νωρίς το «αδιαχώρητο» και μάλλον αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τον μαζικότερο και έναν από τους πλέον δραστήριους εθνικοτοπικούς  συλλόγους της Ελευσίνας. Μετά την παιδική χορωδία ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων από μέλη του συλλόγου και η χορωδία των μεγαλύτερων σε ηλικία μελών. Ο πατήρ Γερμανός ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε «ο Άγιος Βασίλειος να είναι οδηγός μας για ένα έτος γεμάτο επιτυχίες».
«Το 2020 να φέρει υγεία, ειρήνη, αγάπη για τον πλησίον και αισιοδοξία» ευχήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Γιατζόγλου, κάνοντας ένα σύντομο απ[ολογισμό των δράσεων του ’19. Ευχές για υγεία  και ευτυχία εξέφρασαν ο  αντιπρόεδρος  της Βουλής Θ. Μπούρας και οι βουλευτές Δυτ. Αττικής Ευαγ. Λιάκος, Γ. Κώστηρας και Γ. Τσίπρας.
«Χρόνια πολλά και ευλογημένα» ευχήθηκε στη συνέχεια ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου -που είναι και μέλος του συλλόγου- για να συμπληρώσει πως «ο σύλλογος Μικρασιατών έχει σημαντική παρουσία και κοινωνική αξία στην πόλη. Προσβλέπουμε στη συμμετοχή του για τις δράσεις και την προετοιμασία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, καθώς σ΄ αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη», ενώ  κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό τόνισε πως το «Σπίτι του Μικρασιάτη» θα ολοκληρωθεί.
Στην εκδήλωση προκειμένου να εκφράσουν τις ευχές τους για το νέο έτος παρέστησαν επίσης: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Γ. Ηλιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Λ. Παππάς, Γ. Κουρούνης, Π. Κουκουναράκης, η αντιπρόεδρος του ΔΣ Β. Ρεντούμη, οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Γ. Τσουκαλάς και Ν. Τσίτσος, ο περιφ. Σύμβουλος Γ. Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΔΚ Ελευσίνας Γ. Γιαννίκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Φ. Τατάκης, η πρόεδρος του ΠΑΚΠΑΑ Σ. Άνθη-Γκιόκα,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Βιλλιώτης,  Δ. Παπαγιάνναρος, Μ. Μπάρδης, Κ. Παραδείση, Χ. Ανδρώνης, οι τοπικοί σύμβουλοι Ελευσίνας Α. Στάθη, Λ. Γεωργόπουλος, Χ. Δελαπόρτας, Ν. Τζαφέρης, η Δ/σα σύμβουλος της Eleusis2021 Μ. Παναγίδου, η καλλιτεχνική δ/ντρια Κ. Διαπούλη, καθώς και εκπρόσωποι Μικρασιατικών σωματείων, της στρατιωτικής ηγεσίας, εθνικοτοπικών συλλόγων και φορέων της Ελευσίνας ,