Με παρέμβαση του Δήμου Ελευσίνας η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων των Σχολικών Επιτροπών προς τη ΔΕΗ

Alt
29 Μαρ 2022 9:23 AM
Κατηγορία: Οικονομικά

Με παρέμβαση του Δήμου Ελευσίνας και καταδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη διαχείρισης των χρονιζουσών εκκρεμοτήτων των Σχολικών Επιτροπών προς τη ΔΕΗ, λύνεται μία σειρά από διαχρονικά προβλήματα.

Είναι γνωστό, πως οι Σχολικές Επιτροπές «σήκωναν» και «σηκώνουν» δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, ζήτημα για το οποίο υπήρξε και εκτεταμένη συζήτηση στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, όπου και έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη αρωγής και ενίσχυσης του έργου τους.

Με προτεραιοποίηση των υποχρεώσεων του Δήμου Ελευσίνας, ως προς τη διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες επαφές και ενέργειες από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Ηλιόπουλο και τις Προέδρους της Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Στέλλα Κάβουρα και Κατερίνα Τζιγκιτζέλα αντίστοιχα, προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από τον συμβαλλόμενο φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από διαρκείς επικοινωνίες, ο Δήμος κατέδειξε την ανάγκη και πέτυχε τη διαγραφή των προσαυξήσεων (ύψους 70.000 ευρώ) της ΔΕΗ.

Σκοπός του Δήμου μας παραμένει η συνετή διαχείριση και διευθέτηση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων, τόσο για την υγιή λειτουργία του όσο και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Ηλιόπουλος, ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μου με τις Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, μου μεταφέρθηκε η αγωνία και ο προβληματισμός τους για το δυσβάσταχτο χρέος που "σηκώνουν" χρόνια τώρα οι σχολικές επιτροπές και αφορά στις υποχρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας του συνόλου των σχολικών μονάδων της πόλης μας, ποσού που αγγίζει τις 430 χιλ. ευρώ. Μετά από συντονισμένες ενέργειες με τον Δήμαρχο κ. Οικόνομου, τις Προέδρους κκ. Κάβουρα Στέλλα και Τζιγκιτζέλα Κατερίνα, προκαλέσαμε δια ζώσης συζήτηση με τη Δ.Ε.Η αναδεικνύοντας τους τη σοβαρότητα του θέματος και θέτοντας το, ως προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή. Ζητήσαμε την άμεση επίλυσή του, τόσο στο σκέλος μιας ρύθμισης όσο και στο "κούρεμα" των προσαυξήσεων, καθιστώντας τους σαφές ότι οφείλουν, μέσω  της κοινωνικής εταιρικής  ευθύνης που διαχρονικά έχουν  αναδείξει, να δώσουν άμεση, συμφέρουσα  και βιώσιμη λύση, επί του θέματος. Αποτέλεσμα των προσπαθειών μας είναι η ρύθμιση του ποσού  και η περικοπή  του συνόλου των προσαυξήσεων, ποσού 70χιλ ευρώ. Ο Δήμος μας, ευχαριστεί τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. που αναγνώρισε και υλοποίησε το αίτημα μας, ενώ εκφράζεται και η ικανοποίησή μας, ότι πλέον οι σχολικές επιτροπές απαλλάσσονται από ένα βάρος που κληρονόμησαν, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την εκτέλεση του σημαντικού τους έργου».