Οικονομικά

Alt

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους σε έως και 72 δόσεις αλλά και τη ρύθμιση παλαιότερων οφειλών σε έως και 100 δόσεις, θα έχουν οι δημότες, με βάση νέο νόμο του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσει του ανωτέρω νόμου, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους πως:

• Σύμφωνα με τον νέο νόμο 5036/2023 οι οφειλές προς τους δήμους που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1/11/2021 και έως την 1/2/2023 μπορούν να ρυθμιστούν σε τριάντα έξι (36) ή εβδομήντα δύο (72) δόσεις.

διαβάστε περισσότερα
21 Apr 2023 12:30 PM
Alt

Ποιες κατηγορίες απαλλάσσονται 100%

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ελευσίνας προχωρά σε μείωση των δημοτικών τελών για κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις αλλά και ταυτόχρονη αύξηση στις μεγάλες βιομηχανίες και τις logistics εταιρείες.

διαβάστε περισσότερα
21 Nov 2022 12:56 PM
Alt

Αναρτήθηκαν από τον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ) οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων και Αποκλειομένων για τη δράση «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» με 53 θέσεις πλήρους απασχόλησης στον Δήμο Ελευσίνας.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της – εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ – Δημόσιας Πρόσκλησης, όπως ανακοινώθηκε.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ανοίγει ο δρόμος για την ενεργειακή μετάβαση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούσαν στη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης των Δημοτικών Κτηρίων, με σκοπό τη διαχείριση του «προφίλ» του κάθε ξεχωριστού κτηρίου του Δήμου Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αφορούσε στην ανάλυση του ενεργειακού προφίλ των δημοτικών κτηρίων του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχολικών μονάδων Ελευσίνας & Μαγούλας και των κτηρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου, στο σύνολό τους.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

διαβάστε περισσότερα
04 May 2022 10:08 AM
Alt

Με παρέμβαση του Δήμου Ελευσίνας και καταδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη διαχείρισης των χρονιζουσών εκκρεμοτήτων των Σχολικών Επιτροπών προς τη ΔΕΗ, λύνεται μία σειρά από διαχρονικά προβλήματα.

Είναι γνωστό, πως οι Σχολικές Επιτροπές «σήκωναν» και «σηκώνουν» δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, ζήτημα για το οποίο υπήρξε και εκτεταμένη συζήτηση στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, όπου και έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη αρωγής και ενίσχυσης του έργου τους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Καμία αύξηση επί των ανταποδοτικών τελών για το 2022 δεν επιφέρει για τους συνδημότες μας, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που σύμφωνα με το ΦΕΚ 2375-07/06/2021 επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις 246/21 και 247/21 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας τα ανταποδοτικά τέλη για την χρήση του 2022 παραμένουν σταθερά.

διαβάστε περισσότερα
23 Mar 2022 12:48 PM
Alt

Εισροή άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ στα Ταμεία του Δήμου

 

Μέσω εξωδίκων διεκδικεί ο Δήμος Ελευσίνας τα Δημοτικά Τέλη που δεν έχουν καταβληθεί από τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πολύμηνη καθυστέρηση απόδοσης των Δημοτικών Τελών, φαινόμενο που αντιμετωπίζουν δεκάδες Δήμοι στη χώρα, αποτελεί πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, αφού αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

διαβάστε περισσότερα
15 Mar 2022 12:25 PM
Alt

Με επιτυχία και θετική ανταπόκριση από πλευράς του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στέφθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, παρουσία και του Αντιπρόεδρου της Βουλής και Βουλευτή Δ. Αττικής, Αθανασίου Μπούρα.

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν δεκτά τα αιτήματα του Δήμου περί χρηματοδότησης προτάσεων μέσω του "Αντώνης Τρίτσης", οι οποίες και περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

- Πρόσκληση ΑΤ08, «Smαrtech Elefsina: Έξυπνος κόμβος νέων τεχνολογιών, ψηφιοποιησης και καινοτομίας του Δήμου Ελευσίνας», Προϋπολογισμός 1.500.000 ευρώ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σταθερά μειωμένα κρατά τα δημοτικά τέλη και για το έτος 2022, ο Δήμος Ελευσίνας, με συντελεστές 0,7 για τις κατοικίες και 1,60 για τα καταστήματα, αντίστοιχα.

Πρόκειται για μία κίνηση, που παρά τα αυξημένα έξοδα λόγω της πανδημίας, ήταν επιβεβλημένη, με στόχο τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Ελευσίνας & της Μαγούλας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καινοτομίας και σπουδαιότητας για τη στήριξη των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία διαβλέποντας από νωρίς την ανάγκη διασφάλισε για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις δωρεάν παροχή ψηφιακών καταστημάτων για την ψηφιακή λειτουργία τους και σε συνθήκες πανδημίας.  Το “agora delivery” αποτελείται από μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά για τους καταναλωτές και μια πλατφόρμα ecommerce για τον έμπορο για ολοκληρωμένη παροχή ηλεκτρονικού καταστήματος άμεσα και εντελώς δωρεάν.

διαβάστε περισσότερα