Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Δεκτές οι προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση

Alt
02 Μαρ 2022 6:24 PM
Κατηγορία: Οικονομικά

Με επιτυχία και θετική ανταπόκριση από πλευράς του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στέφθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, παρουσία και του Αντιπρόεδρου της Βουλής και Βουλευτή Δ. Αττικής, Αθανασίου Μπούρα.

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν δεκτά τα αιτήματα του Δήμου περί χρηματοδότησης προτάσεων μέσω του "Αντώνης Τρίτσης", οι οποίες και περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

- Πρόσκληση ΑΤ08, «Smαrtech Elefsina: Έξυπνος κόμβος νέων τεχνολογιών, ψηφιοποιησης και καινοτομίας του Δήμου Ελευσίνας», Προϋπολογισμός 1.500.000 ευρώ.

- Πρόσκληση ΑΤ09, «Μελέτη κατασκευής κτιρίου Πολιτισμού – Βιβλιοθήκης στο Ο.Τ.41 Ε του Δήμου Ελευσίνας», Προϋπολογισμός 693.895,26 ευρώ.

- Πρόσκληση ΑΤ11,

α) «Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός έλεγχος Δημόσιων Κτιριακών Υποδομών του Δήμου Ελευσίνας»,

β) «Ενημέρωση – πληροφόρηση – ευαισθητοποίηση για καλλιέργεια αντισεισμικής συνείδησης και προστασίας από σεισμούς στον δήμο Ελευσίνας», Προϋπολογισμός 45.483,39 ευρώ.

- Πρόσκληση ΑΤ12, «Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων του δήμου Ελευσίνας», Προϋπολογισμός 849.309,01 ευρώ.

Πέραν των προτάσεων, που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", υπήρξε και εκτενής συζήτηση για την ανάγκη θωράκισης της πόλης από φυσικές καταστροφές, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και θα εξεταστεί θετικά.

Για τη συνάντηση και την έκβασή της, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: "Τα αιτήματα του Δήμου μας, παίρνουν τον δρόμο τους και λαμβάνουμε την ανταπόκριση που θέλουμε, έχοντας πάντα στο πλευρό μας και τη στήριξη του Θανάση Μπούρα. Ο Covid19 αλλά και η ενεργειακή κρίση που βρίσκεται μπροστά μας, επιβάλλουν τη στήριξη της πολιτείας προς τους ΟΤΑ, με επιπλέον ενίσχυση χρηματοδότησης μέσω των Κ.Α.Π. αλλά και ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών που σηκώνουν δυσβάσταχτο βάρος. Από πλευράς μας, όπως έχω ξαναπεί και τηρώ στο ακέραιο, δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία χρηματοδότησης να πάει χαμένη, "χτυπάμε πόρτες" και είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε να έχουμε την ανταπόκριση, που όχι μόνο θέλουμε, αλλά και αξίζουμε".