Μνημείο για τις 17 γυναικοκτονίες θα εκθέσει ο Δήμος Ελευσίνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Alt
03 Μαρ 2022 11:41 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Στην καμπάνια του Strong-Me συμμετέχει ο Δήμος Ελευσίνας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Ελευσίνας ενώνει τις δυνάμεις του με το κίνημα Strong me και τον Δήμο Θεσσαλονίκης - υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) - με τη συμμετοχή 30 Δήμων όλης της Χώρας.

Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.

Το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Από τις εμβληματικές "Ομπρέλες" στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα μνημεία σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν.

Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την γυναικοκτονία στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 18:30, με φόντο τις "Ομπρέλες" του Ζογγόπουλου ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να "αλλάξουμε" ως κοινωνία.

Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τις Ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή και Έλενα Κουντουρά και τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και μηνύματα από εκπροσώπους των 30 Δήμων από όλη την χώρα που συμμετέχουν στην καμπάνια.

Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους, στις 19:30, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο, συνοδεία του τραγουδιού "Πόλεμος" που γράφτηκε για την καμπάνια.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας & τον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας.

Η τοποθέτηση του μνημείου θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας, ενώ θα μεταδοθεί και σε live μετάδοση από τα διαδικτυακά μέσα του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Το πρωτοποριακό αυτό και δύσκολο εγχείρημα, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής.

Το έργο του Strong me υποστηρίζεται έμπρακτα με την δωρεάν δημιουργία πρωτότυπων εκστρατειών επικοινωνίας (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εντύπων καταχωρήσεων) από την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας 4 wise monkeys, την εταιρεία παραγωγής top cut Modiano και το sound & music Bounce.

Χορηγοί επικοινωνίας: Love 106,5 Θεσσαλονίκη & Star 95,5 Χαλκιδική.

Χορηγός μεταφοράς: Heraklion Travel

Μέγας χορηγός: SEPTONA

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ :

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗ

ΒΥΡΩΝΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΑ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΟΖΑΝΗ

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΥΡΓΟΣ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΩΡΩΠΟΣ

ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ 

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Π. ΦΑΛΗΡΟ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΔΡΑΜΑ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΑΓΓΑΙΟ

ΣΠΕΤΣΕΣ

ΛΗΜΝΟΣ

Στις 8 Μαρτίου, λέμε επιτέλους την ΓΥΝΑΙΚΤΟΝΙΑ με το όνομά της.