Τρεις ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές παραδίδονται το επόμενο διάστημα σε Ελευσίνα και Μαγούλα

02 Ιουν 2023 12:15 PM
Κατηγορία: Πόλη

Τρεις, πλήρως ανακαινισμένες, με καινούργια όργανα και παιχνίδια, παιδικές χαρές, παραδίδονται τις επόμενες ημέρες σε Ελευσίνα & Μαγούλα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Δαβάκη (Μαγούλα) & επί της οδού Σουλίου (Κάτω Ελευσίνα).

Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου που αφορά στην επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση 24 υφιστάμενων παιδικών χαρών, σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια ανταλλακτικών και νέου εξοπλισμού (παιχνιδιών) για την αντικατάσταση φθαρμένων ειδών, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου, συντήρηση και επισκευή των οργάνων και του εξοπλισμού των ανωτέρω παιδικών χαρών, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ως προς τα όργανα και τον εξοπλισμό, η συντήρηση περιλαμβάνει την αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων και τμημάτων των οργάνων, την αποξήλωση, τη μετακίνηση οργάνων, την τοποθέτηση ενδεδειγμένου δαπέδου, προκειμένου τα όργανα να είναι ασφαλή για χρήση από παιδιά και να καλύπτουν τις απαιτήσεις των προδιαγραφών EN 1176 και ΕΝ 1177.

Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις αφορούν τις κάτωθι παιδικές χαρές:

1. Παιδική Χαρά Μιχαλάκη

2. Παιδική Χαρά Καζαντζάκη

3. Παιδική Χαρά Ερμού & Αθηνάς

4. Παιδική Χαρά Νικολαΐδου - Πεισιστράτους

5. Παιδική Χαρά Κατράκη

6. Παιδική Χαρά Χαριλάου - Κόλλια

7. Παιδική Χαρά Ικονίου - Θεολόγου

8. Παιδική Χαρά Ανυφαντή Μαρούγκα Χατζή

9. Παιδική Χαρά Σπάρτακου Συγγρού Σουλίου

10. Παιδική Χαρά Πίνδου & Αθηνάς

11. Παιδική Χαρά Σκαμπά Σοφοκλέους - Σολωμού

12. Παιδική Χαρά 17ης Νοεμβρίου & Εθν. Αντιστάσεως

13. Παιδική Χαρά Καλαθά & Καββαδία

14. Παιδική Χαρά Αλκιβιάδου & Σωκράτους

15. Παιδική Χαρά Σουλίου Σπετσών Βορ. Ηπείρου

16. Παιδική Χαρά Ηρώων Πολυτεχνείου

17. Παιδική Χαρά Κομνηνών (αεροδρόμιο)

18. Παιδική Χαρά Αθηνάς & Κων.Ρόκα Μαγούλα

19. Παιδική Χαρά Βουλής & Δήμητρα Μαγούλα

20. Παιδική Χαρά Γερανίων & Αθ. Διάκου Μαγούλα

21. Παιδική Χαρά Κρήτης Αεροδρόμιο

22. Παιδική Χαρά Μπουμπουλίνας Μαγούλα

23. Παιδική Χαρά Κρήνης Μαγούλα

24. Παιδική Χαρά Σοφρά Αεροδρόμιο

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Τρεις καινούργιες και πλήρως εξοπλισμένες παιδικές χαρές, με νέα όργανα και επιδαπέδια παιχνίδια παραδίδονται τις επόμενες ημέρες στους μικρούς μας φίλους. Ταυτόχρονα, γίνονται παρεμβάσεις και σε άλλες παιδικές χαρές της Ελευσίνας & της Μαγούλας, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς αλλά και ευχάριστου περιβάλλοντος για την ψυχαγωγία των παιδιών. Είμαστε σίγουροι, πως ιδίως τώρα, που ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά, τα παιδιά θα τις ευχαριστηθούν. Αυτό όμως, που θέλω να τονίσω είναι ότι έχουμε όλοι χρέος να αξιοποιήσουμε με σεβασμό αυτούς τους χώρους, κυρίως γιατί είναι χώροι που ψυχαγωγούνται τα παιδιά».