Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

06 Νοε 2023 10:49 AM
Κατηγορία: Πόλη

Τερματικός σταθμός η Ελευσίνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, το οποίο και τερμάτισε στην Ελευσίνα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Οι Ανδρέας Χριστοδουλάκης - Σταύρος Αναμολίδης επικράτησαν στο 2ο Acropolis Rally Legends που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά παράλληλα με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο αγώνας αποτέλεσε την έκτη στροφή του νεοσύστατου Κυπέλλου Legends και συμμετείχαν αυτοκίνητα των κατηγοριών Α και Ν με Δελτίο Αναγνώρισης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, από το 1991 έως το 2000.

Τα πληρώματα στο τρίτο και τελευταίο σκέλος αγωνίστηκαν σε 4 Ειδικές Διαδρομές και τερμάτισαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα.

Έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας ήδη από το Σάββατο και βλέποντας τους μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρους να εγκαταλείπουν, οι τελικοί νικητές κινήθηκαν χωρίς περιττά ρίσκα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Ανδρέας Χριστοδουλάκης επέστρεψε στην ενεργό δράση έπειτα από 16 χρόνια απουσίας και με την πολύτιμη καθοδήγηση του Σταύρου Αναμολίδη, κατέκτησε την πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής στην καριέρα του, με ένα Subaru Legacy 4WD Turbo.

Άτυχοι της τρίτης ημέρας ήταν οι Νίκος Μοσχόπουλος-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού που εγκατέλειψαν λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό της προτελευταίας Ειδικής Διαδρομής από κομμένο ημιαξόνιο κι ενώ ήταν στη δεύτερη θέση με ένα Toyota Yaris.

Επωφελήθηκαν αυτής της εξέλιξης οι Αχιλλέας Χριστοδούλου-Επαμεινώνδας Καρανικόλας, οι οποίοι επέστρεψαν με τη διαδικασία superrally, έπειτα από την εγκατάλειψή τους το Σάββατο.

Το δίδυμο του Mitsubishi Lancer Evo VI κέρδισε όλες τις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του αγώνα.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κυριάκος Βυτόγιαννης-Δημήτρης Βυτόγιαννης με Subaru Impreza GT Turbo, στη δεύτερη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Τέταρτοι τερμάτισαν οι Βασίλης Καραθανάσης-Ελένη Καραθανάση (Opel Astra GSi), με το μοναδικό δικίνητο αυτοκίνητο που τερμάτισε στο απαιτητικό 2ο Acropolis Rally Legends.